Privát Horgásztó

Horgásztó 4-8 fő részére szállással

Pr cikkek

Kertépítés lépéseinek betartása a kulcs!

Nem győzöm elégszer hangoztatni, hogy a legfontosabb dolog a kertépítés sikeréhez vezető úton nem más, mint a kerttervezés. Egy profi kertterv ugyanis beszél a kertépítő számára és fel is vázolja az utat, amin végig kell menni ahhoz, hogy a siker ne maradjon el! Tehát lépésről-lépésre megértve és végrehajtva a kertépítés folyamatát a kulcs a sikeréhez!

Természetesen megvannak a kertépítés alapvető lépései is, amelyek talán még a kerttervezéstől függetlenül is meg fognak egyezni és a sorban való lépkedéssel az úton túl nagy galiba nem érhet bennünket. Láttam már felcserélt lépéseket és ezért azt mondom, hogy rengeteg kellemetlenségtől fogja megkímélni magát az ember attól, ha legalább ezeket betartja.

És folytatva az értekezést azt is mondom (nem mindenkinek, csak inkább azoknak, akik hajlamosak a legolcsóbb ajánlatot kiválasztani), hogy jó, ha legalább a lépések helyes sorrendiségével legyen tisztába a megrendelő, ha már így épített magának kertet, mivel a legolcsóbb ajánlat mellé gyakran társult a múltban a dilettánsok csapata. Lelkes amatőrök, akik úgy gondolták, hogy semmi bonyolult és megérthetetlen dolog sincs a kertépítésben ahhoz, hogy ők ne tudnák megcsinálni. A részletek (ami általában a szakma) megértése nélkül persze olyan dolgok maradtak ki az ajánlatból, amik a munka során sem kerültek be az épülő kertbe rendszerint. Esetleg (jó esetben) ők kerültek ki a kertből, ha ezt a tényt felismerte a megrendelő, hogy a választáskor mellé nyúlt!

Ma már ez nem igazán jellemző, mert sok kertépítési munka van a piacon, de nem túl sok kertépítő. Általában azt látom a szakmán belül, hogy nagyon jó minőségű munkák készülnek el és a léc általában magasan van. De még a legnagyobb bizalom mellett sem baj, ha a megrendelő bizonyos részleteivel tisztában van a munkafolyamatnak, amit megrendelt! Maximum a bizalmát növeli abban, akinél azt látja, hogy jól csinálja azt!